Master Metal

Metall musikk og teknikk

Toppartister tagget som «black metal»

March 29th, 2016 by Deven Bauch DVM

Black metal er en sagnomsust sjanger som har fått mye negativ mediedekning. Derfor tør ikke alle band å virkelig stå frem innen black metal, selv om sangene er klare og medlemmene kjenner suget. Her i Norden er vi langt villigere til å gjøre akkurat det vi ønsker og si det vi vil, derfor har black metal virkelig fått gro her uten grenser. De fleste store, internasjonalt kjente black metal-artistene kommer fra Norge, Sverige og Island. Marduk er ett av de første store, og med klassisk tematikk som død, fabler og metaforiske historier har de holdt det gående siden 1991.

De hardeste finnes i nord

Nifelheim er et annet black metal-band fra Sverige, akkurat som Dark Funeral. Svenskene har sin egen distinktive stil, men det er tydelig at norsk black metal har satt sitt preg på hele Skandinavia. Cradle of Filth er et britisk black metal-band som dessverre har solgt seg ut av sjangeren. De startet ut som black metal og gjorde det bra, men endret stil for å bli mer «barnevennlige» så fort de fikk sjansen til å bli vist på MTV.

Viktige amerikanske band

Xasthur var et bra black metal band fra USA som slapp flere album på slutten av 90-tallet. Leviathan er dyp, mørk black metal med selvmord og død i fokus. Den unike, amerikanske ambient black metal-artisten slapp sitt seneste album i fjor og solgte tusenvis av skiver i løpet av de første dagene.Så har vi Ayat, et black metal-band fra Libanon. Et arabisk land med Islam som hovedreligion. Ayat har skapt overskrifter med provokative tekster, og mange lurer fortsatt på hvorfor myndighetene har tillatt dem å holde på i snart ti år.