Master Metal

Metall musikk og teknikk

Motörhead

September 8th, 2018 by Deven Bauch DVM

Iron Fist, Dancing on Your Grave, Romber, Killed by Death, Overkill og Ace of Spades er nok kjente sanger for deg dersom du er kjent med rock. Motörhead er et stort band som har inspirert mange nye band og ungdom gjennom sin tid. Rock var for mange mer enn bare musikk, og Motörhead var en kilde for utslipp av følelser og for å slippe seg løs til gitaren, bassen og rytmen. Selv om bandet sluttet i 2015, 40 år etter oppstart, er Motörhead den dag i dag en inspirasjon for mange, og musikken lever fortsatt videre blant oss. Og det er kanskje ikke så rart, tatt i betraktning at musikken er helt rå!

Motörhead og deres historie

Motörhead ble stiftet i 1975 av deres bassist, sanger og låtskriver Ian «Lemmy» Kilmister. Under denne perioden var det en ny bølge av britisk heavy metal som seilte over de britiske øyene, og Motörhead blir holdt ansvarlig for mye av denne suksessen. Gjennom slutten av 1970-tallet og videre utover 1980-tallet stadfestet Motörhead seg som et band med mye inspirasjon fra punk rock, speed metal og trash metal. Motörhead har også inspirert andre videre, blant annet spilleautomater hvor du kan høste inn free spins.

Diskografi

Diskografien til Motörhead er både stor, imponerende og misunnelsesverdig for de fleste rockeband. Motörhead har utgitt hele 22 studioalbum, 13 live album, 5 EP-er, 29 singler og 34 musikkvideoer. De mest kritikerroste albumene, og albumene som er mest satt pris på av fansen, er Ace of Spades fra 1980 og Iron Fist fra 1982.

Priser og nominasjoner

Motörhead er ikke helt som andre rockeband. Bandet har mange store nominasjoner fra store navn, og har i tillegg vunnet en Grammy for Whiplash i 2005. De har også vunnet på Kerrang Awards, Metal Hammer Awards og Revolver Music Awards, for å nevne noen få.