Master Metal

Metall musikk og teknikk

Mote innenfor ulike musikksjangere

October 11th, 2018 by Deven Bauch DVM

Med hver eneste musikksjanger finnes det en motestil. Musikken har på mange måter vært med på å skape motetrender og identiteten til mange unge grupper. Selv om jeansene vi skal snakke om i dag kanskje ikke har skapt noen revolusjoner her i verden, er det morsomt å se på hvor ulike trender har kommet og gått i takt med musikkens bass. Kanskje du selv har eid noen av disse trendene du så i musikkvideoene til favorittartistene dine?

Rocken og slitne jeans

Når vi så på musikkvideoene til favorittartistene våre innenfor rock kunne vi ofte kjenne lukten av røyk og alkohol gjennom skjermen. Dette hadde også stor effekt på ungdomskulturen på 80- og 90-tallet. Spesielt sjangere som punk-rock og grunge hadde en stor gruppe med følgere som etterhvert begynte å te og kle seg, som sine store idoler. Selv om trendy jeans til herre i dag ikke er like rufsete og hullete som jeansene til Guns’n Roses, så kan vi fortsatt se at trenden med hullete jeans lever i dag.

Rap og baggy bukser

Vi hadde vel alle et par med bukser som hang ned til knærne som vi følte oss utrolig kule i? Dette var ofte bukser vi hadde sett store amerikanske rappestjerner ha på seg. På en måte håpet vi vel på at det var denimen i disse buksene som gjorde Eminem og Jay-Z så kule som de var.

Pop og skinnyjeans

Det er få sjangere som har like stor innflytelse på mote som pop-musikk. Musikkvideoene i dag får ofte flere hundre millioner visninger og kan skape enorme trender på få uker. Selv på 90-tallet og tidlig 2000-tallet var pop artister en stor innflytelse på ungdommen. Selv om vi kanskje ikke har lyst til å innrømme det var artister som Britney Spears og Justin Timberlake stor innflytelse på hva vi hadde på oss i skolegården.