Master Metal

Metall musikk og teknikk

Metal vs. Hardrock

May 30th, 2016 by Deven Bauch DVM

Rock er vanskelig å legge i nisjer. Separere, peke ut. Sjangerne er ganske utydelige, og lytterne bestemmer selv hvilke sanger de plasserer i hvilke sjangere. Samtidig finnes det uskrevne regler for hva som er hva. Metal og hardrock er rimelig forskjellige, derfor kan man skille dem rimelig enkelt.

En stort spekter

I bunn og grunn går rock fra ballader og glam rock til death metal og trash gradvis. Det blir mindre og mindre R&B, mindre blues, mindre fokus på lyse toner. Etter hvert som man beveger seg mot høyre på den teoretiske tabellen vi nettopp nevnte, kommer man til hardrock, der Queen er et perfekt eksempel. Harde, røffe toner nesten fra start til slutt, med noen få innslag av sang og gitarsoloer.

Med noen overraskelser på lur

Fortsetter du mot høyre langs samme tabell, støter du til slutt på metal. Her snakker vi Black Sabbath, Judas Priest, Iron Maiden og Slipknot. Her er det action og brutale rytmer hele veien, nesten så man ikke får tid til å puste. Metal-rock har også utvidet seg i mange retninger, og der noen vil si at Led Zeppelin ikke kan regnes til å være et metal-band, vil vi minne dem om sanger som Communication Breakdown, der de verdenskjente rocklegendene helt tydelig bevegde seg inn mot metal-sjangeren.