Master Metal

Metall musikk og teknikk

Kommersialiseringen av Dimmu Borgir

May 3rd, 2015 by Deven Bauch DVM

Dimmu Borgir er et norsk svartmetallband som ble startet i 1993. De spiller symfonisk svartmetall. Bandets besetning har endret seg litt gjennom årene. Dagens faste medlemmer er Shagrath, Silenoz og Galder, men de har alltid med seg flere musikere når de spiller live.

Norsk svartmetall – en stor hit

Norsk svartmetall har blitt en sensasjon verden over. Kommersialiseringen av denne musikken har både fordeler og ulemper. Selvsagt tjener bandene godt på spillejobber, men mange av dem liker egentlig ikke å være kommersielle, ettersom mye av svartmetallmusikken er basert på protest mot samfunnet.

Samarbeider på tvers av sjangere

Reaksjonene på Dimmu Borgir som verdenskjent svartmetallband er også varierte. Noen svartmetallband mener Dimmu Borgir er litt utenfor sjangeren, ettersom de samarbeider med andre musikere, inkludert KORK. Andre mener denne typen crossover gjør svartmetall mer tilgjengelig for folk flest, slik at markedet for denne musikken vokser. Når musikken blir mer kommersielt anerkjent, er det flere som er interessert i å kjøpe svartmetall, og dermed kan bandene tjene mer på platesalg.