Master Metal

Metall musikk og teknikk

Kjendiser som elsker hardrock

June 20th, 2016 by Deven Bauch DVM

Kjendiser er som folk flest; de er forskjellige. Det gjelder også musikksmaken deres. Noen kjendiser foretrekker opera eller klassisk musikk, andre liker pop, og atter andre liker hardrock. Det er ikke så mange kjendiser som innrømmer at de liker hardrock. Det kan skyldes at mange feiltolker hardrock, og at kjendisene derfor ikke vil bli assosiert med denne musikksjangeren.

Påvirket av hardrock

Hardrock, og andre former for rock, har påvirket de fleste musikksjangere, og mange musikere lar seg inspirere av hardrock, selv om de kanskje spiller helt andre typer musikk selv. En av dem er Lady Gaga, som blant annet liker Iron Maiden. Hun har også gått på konserter med nettopp Iron Maiden. Jada Pinkett Smith, som er gift med Will Smith, er både skuespiller og vokalist i bandet Wicked Wisdom. De spiller metal/rapcore, som er en sjanger inspirert delvis av hardrock. Justin Bieber er en annen musiker som setter pris på hardrock. Han har kanskje ikke latt seg inspirere av den, men kanskje han liker hardrock nettopp fordi det er annerledes enn den musikken han lager selv. Man kan alltid bli inspirert dersom man åpner seg for noe nytt.

Den gode, gamle musikken

Mange er fans av den gamle hardrocken fra 1970- og 1980-tallet. Band som AC/DC og Guns N’Roses er populære blant flere TV-stjerner, som Nicholas Cage, Jim Carrey og Cameron Diaz. Skuespilleren Michael Fassbender liker både Metallica og andre kjente band. Skuespillerne Mickey Rourke og Rachel Weisz har også sansen for de gode gamle bandene. Musikken fra de litt eldre hardrockbandene er i ferd med å bli oppdaget av nye generasjoner, som ennå ikke var født da denne musikken kom ut. Nå finner de gammel musikk på nettet, og blir fans, det gjelder både kjendiser og helt vanlige ungdommer.

Hvem som helst kan like hardrock

Hardrock er en sjanger som appellerer til mange ulike mennesker. Det er ikke bare unge, tøffe menn som elsker denne musikken. Det kan like gjerne være den gamle bestemoren i nabohuset, eller en kongelig, for den del. Kronprins Haakon har sagt at han liker hardrock, og prins Harry av Storbritannia liker trash metal, som er beslektet med hardrock. Det sies også at datteren til avdøde Michael Jackson har sansen for hardrock. Skuespilleren Chris Hemsworth, som blant annet har spilt rollen som Thor, liker Pantera og trash metal. Noen kjendiser har til og med spilt hardrock, selv om de kanskje har valgt andre ting å leve av. En av disse, er pokerspilleren Liv Boree. Hun spilte i et rockeband da hun gikk på college. Hun valgte ikke musikk som karriere, og hun sier selv at pokerkarrieren har gitt henne flere beundrere enn hun hadde da hun var musiker.

Norsk hardrock slår også an

Mange norske hardrockband og black metal band har stor suksess i utlandet, så det er ikke uventet at noen av dem også har blitt populære blant kjendisene. Den tidligere barneskuespilleren Demi Lovato, kjent fra blant annet Disney Channel, liker hardrock. Hun sier at norske Dimmu Borgir er favorittbandet hennes. Chiara de Blasio, som er datter av New Yorks borgermester Bill de Blasio, liker også skandinavisk metal-musikk.Det er ingen tvil om at hardrock slår an i alle samfunnslag og blant alle slags folk. Noen tror at en typisk fan av denne musikkstilen er kledd i svart, med nagler og tatoveringer, men faktum er at det ikke finnes noen «typisk» hardrock-fan. Hvem som helst kan ha sansen for denne musikksjangeren. Neste gang du hører noen spille hardrock, kan det derfor lønne seg å sjekke hvem som digger musikken. Kanskje er det slett ikke den personen du så for deg!