Master Metal

Metall musikk og teknikk

De 10 beste metal-bandene i Norge

May 30th, 2016 by Deven Bauch DVM

Norge har blitt litt av et mekka hva gjelder metal-band. Millioner av fans fra alle kanter av planeten følger med på alt vårt lille land skaper i sjangeren black metal og death metal. Slikt blir man stolt av. Må vi plukke ut 10 favoritter, må vi dog si…

…Enslaved

Solide karer med lang erfaring. Tradisjonsrike toner og sanger på engelsk, islandsk og norrøn.

…Immortal

Startet på bunnen og jobbet seg opp til internasjonal anerkjennelse. Blashyrkh, den metaforiske verdenen de har skapt i sine sanger, relaterer til mange av oss.

…Gorgoroth

Brutal, gjennomtrengende, eventyrlig og sterk. Gorgoroth har ikke latt kjendisstatusen påvirke musikken, det setter vi pris på.

…Emperor

Blant de første norske metal-bandene til å skape overskrifter i utlandet.

…Burzum

Man kan si hva man vil om Varg Vikernes og måten han brutalt drepte sin venn og bandmedlemmet Øystein Aarseth på, men alle album Burzum slapp ut på 90-tallet er så kraftige som klassisk norsk black metal kan bli.

…Mayhem

Ett av de største metal-bandene i verden. Med opphav i Osloområdet. Mørk fortid, hard musikk, fantastiske show. Med Attila bak mikrofonen vil Mayhem få flere Spellemannpriser, garantert.

…Dimmu Borgir

Vi tenkte å nevne dem til slutt, men det gikk dårlig. Dimmu Borgir er legender i metal-sjangeren, med millioner av solgte album og fans verden rundt. Noen mener at de har latt flomlyset blende dem, vi mener at Dimmu Borgir fortjener vår respekt. Det de har gjort for norsk black metal kan ikke beskrives med ord.

…Satyricon

Folk fra andre land studerer norsk kun fordi de elsker Satyricon. Turnerende band nummer ett!

…Funeral

Funeral doom metal. En egen subsjanger skapt av et norsk metal-band.

…Darkthrone

Ekstra mørkt, med en spesiell atmosfære som oser av old school norsk black metal.